Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015


"Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"

Την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, θα εορταστεί για 12η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Let’s create a better internet together)».

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE , με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.
 
Ενημερωτικό Υλικό |

Facebook: ορθή διαχείριση των δεδομένων μας (webinar)

Ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές (webinar)


Μίνι οδηγός "Facebook Check" (627 ΚΒ) Download 
Διαχειρίσου τη διαδικτυακή σου φήμη (290 KB) Download

Download«Το Διαδίκτυο που Θέλουμε» (Web We Want) (βιβλίο για τους εφήβους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, με συμβουλές για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου)



Περισσότερο Ενημερωτικό Υλικό στο Saferinternet.gr 

http://www.scoop.it/t/isafe