Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το Διαδίκτυο που Θέλουμε

 
Χάρη στην εθελοντική εργασία δυο εκπαιδευτικών, του κ. Άρη Π. Λούβρη και κ. Ηλία - Παναγιώτη Κουρτέση, έρχεται στην Ελλάδα η ελληνική έκδοση του «Διαδικτύου που Θέλουμε», ενός εκπαιδευτικού εγχειριδίου για μαθητές 13-16 ετών. Το εγχειρίδιο, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Google με τους οργανισμούς European Schoolnet και Liberty Global και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλεί τους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο.

«Το Διαδίκτυο που Θέλουμε» (Web We Want) είναι ένα βιβλίο-εργαλείο για τους εφήβους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μια πηγή γνώσης και συμβουλών για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου. Έχει την έγκριση του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) για χρήση εντός και εκτός σχολικής τάξης.

Στην ανάπτυξή του συνέβαλαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία και την πιλοτική εφαρμογή του. Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα εγχειρίδιο από και για νέους ανθρώπους.Το περιεχόμενο και η προσέγγιση, σχεδιασμένα για να συντονιστούν με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των νέων σήμερα, έχουν ως στόχο να προκαλέσουν προβληματισμό  σχετικά με θέματα όπως τα ψηφιακά αποτυπώματα, η φήμη, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, μια ποικιλία από πρακτικές ασκήσεις καλούν τους νέους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να διερευνήσουν τις δικές τους διαδικτυακές πρακτικές.

Κατεβάστε το βιβλίο «Το Διαδίκτυο που θέλουμε» στην ελληνική γλώσσα 

Δείτε  6 σχέδια μαθημάτων που στηρίζονται στο «Το Διαδίκτυο που θέλουμε» 

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μου στο Διαδίκτυο  Δικαιώματα έναντι υποχρεώσεων
Η πληροφορία δεν είναι γνώση Αποκτήστε πρόσβαση, δημιουργήστε και μοιραστείτε με σοφία***
Συμμετέχοντας στο Διαδίκτυο Συμπεριφέρομαι κατάλληλα στο διαδίκτυο***
Διαμόρφωσε την ταυτότητά σου Έχουμε πολλαπλή ταυτότητα;**
Ιδιωτική Ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό μου Δεν πρέπει να λες τα πάντα σε όλους
Ο καλλιτέχνης μέσα σου Προστατεύοντας ό,τι μας ανήκει**

 Εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό (Αγγλικά)

Φύλλα εργασίας & λύσεις (Αγγλικά)


Πηγή: http://www.webwewant.eu/el/web/guest/lessons-plans