Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Ώρα του Κώδικα 2015

The hour of code... 2015


Η ώρα του Κώδικα για κάθε ηλικία εδώ.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7-13 Δεκεμβρίου 2015, σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται για μία ακόμη χρονιά η Ωρα του Κώδικα!

Η Ώρα του Κώδικα (Τhe Hour of Code) αποτελεί το σημαντικότερο εκπαιδευτικό προσκλητήριο στον κόσμο, όπου  δεκάδες εκατομμύρια μαθητές από 180 χώρες, καλούνται να συμμετάσχουν σε  περισσότερες από 160.000 εκδηλώσεις.  Στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και άτομα κάθε ηλικίας να κατανοήσουν την επιστήμη των υπολογιστών και με το σύνθημα «O καθένας μπορεί να μάθει» να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας.


Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πληροφορικής (7-13 Δεκεμβρίου) για την Ελλάδα η HePIS υλοποιεί δράσεις, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεδρίες Μentoring κ.α, στοχεύοντας στη διάδοση του Προγραμματισμού σε άτομα κάθε ηλικίας.

Αναλυτικά προσφέρονται:

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια: Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα διοργανωθούν έξι εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κέρκυρα μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με εξειδικευμένους καθηγητές και να αποκτήσουν γνώσεις για τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του Προγραμματισμού. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link: http://www.getcoding.gr/workshops/

Συνεδρίες Μentoring: Θα διοργανωθούν 20 συνεδρίες online mentoring, κατά τη διάρκεια των οποίων νέοι ηλικίας έως 18 ετών, θα έλθουν σε επαφή με καταξιωμένα στελέχη του κλάδου της Πληροφορικής όπου θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα χαρακτηριστικά του επαγγέλματός του Προγραμματιστή καθώς και να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών που σκέφτονται να επιλέξουν. Οι μέντορες προέρχονται από εταιρείες όπως η Μicrosoft, το Facebook, η Νokia, η Deutche Telecom, η Εricsson όπως επίσης και από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Imperial College και το University of Houston. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στο ακόλουθο link: http://www.getcoding.gr/talk-with-a-mentor/


Δράσεις για την Ώρα του Κώδικα

Ενδεικτικό περιεχόμενο για τις εκδηλώσεις
Στα Ελληνικά
 Στα Αγγλικά