Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πλήρες Windows Backup Image με το AOMEI Backupper

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορούν να δημιουργήσουν ένα Windows backup image. Ακόμα και τα ίδια τα Windows έχουν αυτή τη δυνατότητα. Tο AOMEI Backupper όμως,  είναι δωρεάν, ιδιαίτερα απλό στη χρήση, έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από την ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows.
Μπορούμε να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε την τελευταία έκδοση του AOMEI Backupper στη διεύθυνση:
http://www.backup-utility.com/download.html
όπου επιλέγουμε Local Download.

Για να δημιουργήσουμε ένα πλήρες Windows backup Image, αρκεί να επιλέξουμε το "System Backup".
Στη συνέχεια δίνουμε ένα όνομα στο Windows backup, επιλέγουμε που θα αποθηκευτεί το image, και στη συνέχεια πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις για το backup. Πρέπει να αποθηκεύσουμε το αρχείο του image σε ένα ξεχωριστό δίσκο, εσωτερικό ή εξωτερικό.
Στην καρτέλα Compression επιλέγουμε τη συμπίεση Normal. 
Στη συνέχεια τσεκάρουμε το "Check Backup Integrity on Completion". Αυτή η λειτουργία θα ελέγξει μετά την ολοκλήρωση της εικόνας πως έχει δημιουργηθεί σωστά και χωρίς σφάλματα.
Σε πολλές περιπτώσεις, θα χρειαστεί να γίνει η επαναφορά Windows backup όταν δεν θα λειτουργεί πλέον καθόλου η εγκατάστασή μας των Windows.
Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα μέσο εκκίνησης για τη συγκεκριμένη περίπτωση.Το AOMEI Backupper μας δίνει την επιλογή ανάμεσα σε ένα δίσκο εκκίνησης βασισμένο στο Linux ή ένα βασισμένο στο περιβάλλον Windows PE. Επιλέγουμε το περιβάλλον Windows PE.
Το AOMEI μας επιτρέπει να κάψουμε απευθείας ένα CD ή DVD, να δημιουργήσουμε ένα USB εκκίνησης, ή να εξάγουμε ένα αρχείο ISO για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Αν επιλέξουμε το USB, είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα άλλο USB από αυτό στο οποίο ενδεχομένως αποθηκεύσαμε το Windows backup image.
Η εφαρμογή θα κάνει format το USB που θα επιλέξουμε και θα σβήσει κάθε αρχείο στο εσωτερικό του. Έτσι θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως δεν περιέχει αρχεία που χρειαζόμαστε πριν επιλέξουμε το "Yes".
Για να κάνουμε επαναφορά του Windows backup, πρώτα επιλέγουμε την εκκίνηση του υπολογιστή από το μέσο εκκίνησης, είτε μέσα από το BIOS / UEFI ή μέσα από κάποιο boot menu. Αφότου κάνουμε εκκίνηση από το μέσο ανάκτησης, πρώτα θα δούμε ένα λογότυπο φόρτωσης των Windows. Αρκεί να κάνουμε κλικ στο Restore και να επιλέξουμε την τοποθεσία στην οποία το σύστημα θα βρει το image.
 Πηγή:https://www.pcsteps.gr/71761-%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b5%cf%82-windows-backup-image/