Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μιλάς πολύ online και δεν θα σου βγει σε καλό, προειδοποιεί πανεπιστημιακή μελέτη

Η αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου κάνει τους ανθρώπους να ξεπερνούν τις αναστολές τους και να μοιράζονται υπέρμετρα τα πάντα online, συμπεραίνει νεότερη μελέτη που δημοσιεύεται στην Journal of Consumer Research. Όσα δημοσιεύουμε επιστρέφουν και στοιχειώνουν το μέλλον μας, προειδοποιεί ο συγγραφέας, Russel Berk, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο York.
...
Ενώ είναι λίγοι άνθρωποι που μας συναντούν από κοντά, ο αριθμός των δυνητικών θεατών του ψηφιακού μας εαυτού προσεγγίζει το άπειρο, εξηγεί ο συγγραφέας. Αυτά τα δημοσιεύματα μπορεί να γίνουν εφιάλτης, υποστηρίζει, όταν στο μέλλον ψάχνουμε για δουλειά, υποβάλλουμε αίτηση για εισαγωγή σε μια σχολή ή όταν ξεκινήσουμε μια σχέση. Ο καθηγητής αναφέρεται στο λεγόμενο "online disinhibition effect" και μια τάση να αποκαλύπτουμε online ολοένα περισσότερα λάθη και παραλείψεις μας απ'όσα θα λέγαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Έτσι, το παρακάνουμε με τις υπέρμετρες δημοσιεύσεις μας μέχρι να έρθει η ώρα που θα το μετανιώσουμε, μοιάζει να προειδοποιεί εν κατακλείδι.


 

 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Γιατί να μην ανεβάζετε υλικό από τις προσωπικές σας στιγμές στο Διαδίκτυο

 Σύμφωνα με έρευνα που έκανε σε 47 μόλις ώρες το Internet Watch Foundation, το 88% των φωτογραφιών και βίντεο που δημιούργησαν και ανέβασαν στο Διαδίκτυο οι ίδιοι οι νέοι, αντιγράφηκε και βρέθηκε σε 68 άλλους δικτυακούς τόπους, στους οποίους οι δημιουργοί τους δεν είχαν κανέναν έλεγχο. Μάλιστα, οι δικτυακοί τόποι στους οποίους κατέληξαν περιείχαν μεγάλη ποσότητα σεξουαλικού περιεχομένου, συμπεραίνει η έρευνα.

 

Ορατός ο κίνδυνος διακρίσεων από την αδιαφανή ανάλυση των Big Data

Ορατός είναι ο κίνδυνος μιας νέας μορφής ανθρώπινων διακρίσεων από την «τυφλή» και συνάμα ανεπαρκή ανάλυση μεγάλων συνόλων δεδομένων, των λεγόμενων big data, κατά την Κέιτ Κρόφορντ, μέλος της ομάδας ερευνητών στην Microsoft Research, επισκέπτριας καθηγήτριας στο MIT Center for Civic Media και στο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας UNSW. Η Κρόφορντ προειδοποιεί ότι πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος, θωρακίζοντας τα νομικά συστήματα όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά όλων των χωρών όπου υπάρχει Ίντερνετ.

 
Πηγή : in.gr

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κρατήστε ασφαλή τον λογαριασμό σας στο facebook!


Πώς προστατεύουμε τοι προφίλ μας στο facebook; Παρακάτω 10 απλές αλλά σημαντικές συμβουλές από την Web Progress:
1. Για κανένα λόγο μην πιστεύετε/αναδημοσιεύετε μηνύματα που ταξιδεύουν από τοίχο σε τοίχο. Αν το Facebook έχει ένα κενό ασφαλείας, το διορθώνει αμέσως μόνο του. Δεν περιμένει από τους χρήστες να ενημερώσουν ο ένας τον άλλο με τέτοιου είδους μηνύματα. Πάντοτε λοιπόν πρόκειται για φάρσες.
2. Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας την ασφαλή περιήγηση: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ασφαλής περιήγησηΕνεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις ειδοποιήσεις σύνδεσης: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ειδοποιήσεις σύνδεσης. Με αυτή τη ρύθμιση θα ενημερώνεστε αμέσως όποτε συνδέεται στο λογαριασμό σας ένας υπολογιστής ή μια κινητή συσκευή που δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει.

3. Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις εγκρίσεις σύνδεσης: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Εγκρίσεις σύνδεσης. Με αυτή τη ρύθμιση θα απαιτείται κωδικός ασφαλείας κάθε φορά που ένας μη αναγνωρισμένος υπολογιστής ή συσκευή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας. 4. Ελέγχετε πάντοτε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις αναγνωρισμένες συσκευές: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Αναγνωρισμένες συσκευές. Με αυτή τη λειτουργία, βλέπετε πάντοτε ποιες συσκευές συνδέονται στο λογαριασμό σας. Αν δείτε κάποια άγνωστη, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό σας.
5. Αλλάζετε συχνά τον κωδικό σας. Συνεχής χρήση του ίδιου κωδικού, αυξάνει πάντοτε τις πιθανότητες κάποιο κακόβουλο άτομο ή hacker να τον υποκλέψει.
6. Μην δημοσιεύετε προσωπικές πληροφορίες που που έχουν σαν αποτέλεσμα κακοποιοί να μαθαίνουν πράγματα γύρω από εσάς και τις συνήθειές σας (πχ το πότε θα πάτε διακοπές)
7. Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες με πολύτιμα αντικείμενα ή φωτογραφίες που δείχνουν την χωροθέτηση του σπιτιού σας. (πχ φωτογραφίες από πάρτυ)
8. Στην ερώτηση ασφαλείας - security question αλλά και στον κωδικό μην βάζετε εύκολες - μικρές λέξεις, εύκολα προβλέψιμες (πχ ημερομηνία γέννησης, όνομα ομάδας, πόλη διαμονής, όνομα συγγενή α' βαθμού, αγαπημένη συνήθεια, κλπ). Μην χρησιμοποιείτε τον κωδικό που χρησιμοποιείτε σε άλλες εφαρμογές (πχ mail)
9. Ακόμα κι αν ξέρετε όλους τους "φίλους" σας στο facebook έναν προς έναν, να ελέγχετε συχνά το απόρρητο των δημοσιεύσεών σας. Μπορεί να ξέρετε τους φίλους σας, αλλά δεν ξέρετε τους φίλους των φίλων σας.
10. Όταν μπαίνετε στο facebook από οποιονδήποτε υπολογιστή, ακόμα κι αν είναι ο δικός σας, μην έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή "keep me logged in"