Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μαθητικός Διαγωνισμός Επιστήμης Google Science Fair 2015

Ξεκινά ο μαθητικός διαγωνισμός επιστήμης Google Science Fair 2015 
Μέχρι τις 18 Μαΐου 2015 μαθητές από όλο τον κόσμο ηλικίας 13-18 χρονών μπορούν να υποβάλλουν μέσω Διαδικτύου έργα από όλους τους επιστημονικούς τομείς, από βιολογία έως επιστήμη υπολογιστών και ανθρωπολογία ή οποιοδήποτε άλλο πεδίο για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Google Science Fair 2015 με έπαθλα υποτροφίες και σχολικές επιχορηγήσεις.

Το πέμπτο ετήσιο Google Science Fair ξεκίνησε χθες, για τους διοργανωτές του οποίου «η επιστήμη είναι παρατήρηση και πειραματισμός. Είναι η εξερεύνηση αναπάντητων ερωτημάτων. Είναι τα διδάγματα της πείρας και η επίλυση προβλημάτων, που μετατρέπουν την περιέργεια σε δράση». Η Google, η LEGO Education, το National Geographic, το Scientific American και το Virgin Galactic, καλούν όλους τους νεαρούς ερευνητές, εξερευνητές, δημιουργούς, τεχνολόγους και εφευρέτες να δοκιμάσουν κάτι φιλόδοξο. Κάτι ευφάνταστο ή ακόμα κάτι... αφάνταστο. Κάτι το οποίο θα αλλάξει τον κόσμο γύρω μας.


Τα βραβεία του Google Science Fair περιλαμβάνουν υποτροφίες και σχολικές επιχορηγήσεις αξίας 100.000$ από το Scientific American και την Google, μια εκστρατεία του National Geographic στα νησιά Γκαλαπάγκος, μια επίσκεψη στα γραφεία των σχεδιαστών της LEGO στη Δανία καθώς και μια ξενάγηση στο νέο διαστημόπλοιο της Virgin Galactic στο κέντρο Mojave Air and Spaceport. To 2015 υιοθετείται επίσης ένα βραβείο αναγνώρισης ενός παιδαγωγού που εμπνέει, καθώς και ένα βραβείο Community Impact Award, το οποίο θα απονεμηθεί στο έργο που θα αντιμετωπίζει ένα περιβαλλοντικό ή ένα ιατρικό πρόβλημα.



Όπως γράφει η Μίριαμ Σνάιντερ, από την ομάδα Google for Education, «Μόνο με προσπάθεια θα καταφέρουμε κάτι.

Οι φακοί χρειάζονται μπαταρίες αλλά η Ann Makosinski δοκίμασε τη θερμότητα του χεριού της.

Ο παππούς του Kenneth Shinozuka ξυπνούσε το βράδυ και περιπλανιόταν στο σπίτι προκαλώντας ατυχήματα μέχρι που ο Kenneth έφτιαξε και προσάρτησε έναν ευαίσθητο αισθητήρα πίεσης στις παντόφλες του και έγραψε ένα app που δεχόταν ασύρματα το σήμα από τον αισθητήρα και ειδοποιούσε άλλα μέλη της οικογένειας, παράγοντας έναν ήχο σε ένα smartphone.

Η παροχή ηλεκτρισμού ήταν πάντοτε ασταθής στο χωριό της στην Ινδία. Μέχρι που η Harine Ravichandran δοκίμασε να φτιάξει ένα διαφορετικό είδος ρυθμιστή τάσης.

Οι προηγούμενοι νικητές του Science Fair μάς έχουν εκπλήξει με τις ιδέες τους.

Τώρα είναι η σειρά σας.
Οι μεγάλες ιδέες που μπορούν να κάνουν την αλλαγή, συνήθως ξεκινούν από κάτι μικρό. Κάτι το οποίο προκαλεί την περιέργειά σας. Κάτι που αγαπάτε, είστε καλός/-λή σ'αυτό και θέλετε να το δοκιμάσετε.

Λοιπόν… τι θα δοκιμάσετε;»