Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Εβδομάδα ρομποτικής (15 - 20 Δεκεμβρίου)


«Απόβαση» ρομπότ στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 (Φωτογραφία:  Ίδρυμα Ευγενίδου )
(Φωτογραφία:  Ίδρυμα Ευγενίδου )
 


Αθήνα
Ρομπότ που μιλούν, τρέχουν, κολυμπούν, πετούν, πηγαίνουν στο διάστημα, ρομπότ που καθαρίζουν το σπίτι, που χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική και στην εκπαίδευση και ρομπότ που αλληλεπιδρούν με τον άνθρωπο, όλα θα βρίσκονται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, η Διαδραστική Έκθεση γεμίζει για δεύτερη φορά με ρομπότ. Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα ρομπότ, να διαδράσουν μαζί τους, αλλά και να γνωρίσουν τους ερευνητές-κατασκευαστές που τα ανέπτυξαν και να τους θέσουν τα ερωτήματά τους.

Την ίδια ημέρα η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις για τη ρομποτική, περιήγηση στα διαδραστικά εκθέματα και προβολή με τίτλο «Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ), το Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Η είσοδος στην εκδήλωση την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Πηγή : http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231370844