Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

CES 2015: Στα Πράγματα με Ίντερνετ στοιχηματίζουν στο Λας Βέγκας

CES 2015: Στα Πράγματα με Ίντερνετ στοιχηματίζουν στο Λας Βέγκας
(Φωτογραφία:  Associated Press
Το Consumer Electronics Show (CES) διεξάγεται φέτος από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου. Ο εκθεσιακός χώρος καταλαμβάνει επιφάνεια ίση με... 35 γήπεδα ποδοσφαίρου. Περισσότεροι από 3.500 εκθέτες αναμένεται να προσελκύσουν 160.000 επαγγελματίες από τη βιομηχανία της τεχνολογίας.
Το επίκεντρο της έκθεσης έχει πια μετακινηθεί. Δεν είναι πλέον οι κάμερες, οι τηλεοράσεις και τα κινητά τηλέφωνα, αλλά η «ψηφιοποίηση» του καθημερινού μας χώρου και η εξάπλωση αυτού που ονομάζεται Internet των πραγμάτων. Συσκευές, δηλαδή, που επικοινωνούν μεταξύ τους και με το Internet, ελέγχονται από απόσταση συνήθως μέσω ενός app για smartphone και αναλαμβάνουν το έλεγχο διαδικασιών της ζωής μας.. Ανάμεσά τους οι έξυπνοι θερμοστάτες, οι έξυπνες κλειδαριές, οι έξυπνες λάμπες, καθώς επίσης και τα λεγόμενα γκάτζετ «υγείας και ευεξίας», συμπεριλαμβανομένων των smartwatch.  
Όλα, λοιπόν, δείχνουν στο «έξυπνο» σπίτι. Η φετινή έκθεση έχει έναν χώρο 2.300 τετ. μέτρων που φιλοξενεί λύσεις οικιακού αυτοματισμού και ελέγχου με εταιρείες όπως ADT, Bosch Honeywell, Lowe’s και Logitech. Εκεί θα γίνεται επίδειξη των λειτουργιών και των συσκευών σε πραγματικά σενάρια.
Για πρώτη φορά θα υπάρχει χώρος αφιερωμένος στα drones, τα ιπτάμενα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα.
3-D printer

3D Food Printer
the Tao Chair for Wellness which monitors exercise routines that can be preformed while seated in the chair

Πηγή:http://www.fortunegreece.com,     
http://tech.in.gr
http://www.telegraph.co.uk/technology/ces/11325391/The-26-most-innovative-CES-gadgets-in-pictures.html?image=25