Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016

15-23 Οκτωβρίου 2016 

Στις 15-23 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.
Εταιρείες, όπως οι Rovio (Angry Birds), Microsoft, Google, Telefonica, Liberty Global και Facebook στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, πολλές από τις οποίες στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για την πρωτοβουλία «Μεγάλος συνασπισμός για ψηφιακές θέσεις εργασίας»

Γιατί ο προγραμματισμός είναι σημαντικός;

Σήμερα ζούμε σε ένα κόσμο που έχει επηρεαστεί από τις ταχύτατες εξελίξεις στην τεχνολογία. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε, επικοινωνούμε, ψωνίζουμε, διασκεδάζουμε και σκεφτόμαστε έχει αλλάξει δραματικά χάρη στην χρήση υπολογιστών και έξυπνων συσκευών και τα προγράμματα που «τρέχουν» σε αυτές.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

77ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 77ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β ́ και Γ ́ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, και θα διαβιβασθούν άμεσα στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται μόνο από θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Τα γραπτά των μαθητών από κάθε εξεταστικό κέντρο θα αποσταλούν για βαθμολόγηση στην Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα ή στα κατά τόπους Παραρτήματά της (όπου αυτά
υπάρχουν). Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αποσταλούν στις τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές για βράβευση των μαθητών που θα διακριθούν.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον
επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 4 Μαρτίου 2017, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Οχρίδα, Μάιος 2017), στην 21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Βουλγαρία, Ιούνιος 2017) και στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρίο ντε Τζανέιρο, Ιούλιος 2017).

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών
εθελοντική.

Εντοπισμός Κινητού

Σε όλους μπορεί να συμβεί να χάσουμε το κινητό ή να μας το κλέψουν. Ευτυχώς, όμως, ο εντοπισμός κινητού ή tablet είναι πιθανός με αρκετές διαφορετικές μεθόδους. Δείτε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ένα κινητό Android ή iPhone, μέσω των υπηρεσιών της Google και της Apple, αλλά και με τρίτες εφαρμογές.


Έχασα το κινητό μου, τι πρέπει να κάνω?

Το να χάσουμε το κινητό μας μπορεί να προκαλέσει από απλό άγχος μέχρι πανικό. Σε αυτή την ψυχική κατάσταση, είναι δύσκολο να έχουμε καθαρή σκέψη για να κάνουμε τις σωστές κινήσεις.
Συγκεντρώσαμε συνοπτικά τις απαραίτητες ενέργειες, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, που αν γίνουν εγκαίρως αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα να ξαναβρούμε το κινητό.
Μπορείτε να τις γράψετε σε ένα χαρτάκι post-it ή σε μια επαγγελματική κάρτα που να έχετε πάντοτε μαζί σας. Έτσι, αν συμβεί το χειρότερο, θα έχετε άμεση και σωστή καθοδήγηση. Στη συνέχεια του οδηγού, θα αναλύσουμε τα βήματα.

Μετά την απώλεια ή κλοπή Android κινητού:

  • Αποκτούμε άμεσα πρόσβαση στο Internet. Ιδανικά, κάποιος με τον οποίο είμαστε μαζί έχει smartphone με κινητό Internet 3G/4G.
  • Ανοίγουμε το browser, κάνουμε αναζήτηση "Διαχείριση συσκευής Android".
  • Ανοίγουμε τη σελίδα devicemanager της Google. Κάνουμε αποσύνδεση από το λογαριασμό που ίσως είναι συνδεδεμένος και συνδεόμαστε με τον προσωπικό μας λογαριασμό Google.
  • Κλειδώνουμε εξ αποστάσεως το κινητό μας με το Κλείδωμα/Lock. Γράφουμε πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας όποιος το βρήκε.
  • Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την Κλήση/Ring. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
  • Αν είχαμε ενεργοποιημένη την Τοποθεσία/Location στο κινητό μας, η σελίδα θα το εντοπίσει και στο χάρτη, με ακρίβεια 20 μέτρα.
  • Αν είμαστε 100% σίγουροι πως δεν πρόκειται να το βρούμε, κάνουμε Διαγραφή/Erase, ώστε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.
  • Ειδοποιούμε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, δηλώνοντας το IMEI της συσκευής μας. (Για να δεις τον κωδικό ΙΜΕΙ της συσκευής σου πληκτρολόγησε  *#06# στο κινητό σου)

Μετά την απώλεια ή κλοπή του iPhone:

  • Αποκτούμε άμεσα πρόσβαση στο Internet. Ιδανικά, κάποιος με τον οποίο είμαστε μαζί έχει smartphone με κινητό Internet 3G/4G.

Αν έχουμε πρόσβαση στο Internet από άλλο iPhone ή από υπολογιστή

  • Μπαίνουμε το iCloud.com και συνδεόμαστε με το λογαριασμό μας.
  • Ανοίγουμε την Εύρεση iPhone/Find iPhone και επιλέγουμε τη συσκευή μας.
  • Ενεργοποιούμε τη Λειτουργία απώλειας/Lost Mode.
  • Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την Αναπαραγωγή ήχου/Play Sound. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
  • Αν όλες οι δυνατότητες εντοπισμού έχουν εξαντληθεί, προχωράμε στο Σβήσιμο iPhone/Erase iPhone. 
  • Ειδοποιούμε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, δηλώνοντας το IMEI της συσκευής μας.

Αν έχουμε πρόσβαση στο Internet από Android

  • Ανοίγουμε το Google Play στην συσκευή.
  • Ψάχνουμε και εγκαθιστούμε το xFi Locator.
  • Συνδεόμαστε στο iOS με τα στοιχεία του λογαριασμού μας iCloud
  • Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την επιλογή  Ήχος/Sound. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
  • Μπορούμε να δοκιμάσουμε να πλοηγηθούμε μέχρι τη συσκευή μας με την επιλογή Πλοήγηση/Navigate
  • Αν όλες οι δυνατότητες εντοπισμού έχουν εξαντληθεί, ειδοποιούμε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, δηλώνοντας το IMEI της συσκευής μας.
 Διαβάστε περισσότερα στο www.pcsteps.gr

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Tο κέντρο δεδομένων του Facebook στη Σουηδία

Ο 32χρονος Αμερικανός προγραμματιστής, επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Μαρκ Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε στο Facebook ένα λεύκωμα φωτογραφιών που αποκαλύπτουν το "μαγικό" εσωτερικό του κέντρου δεδομένων της εταιρείας στη Σουηδία.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ