Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

WiFi από το smartphone


Από τη στιγμή που έχεις smartphone με πρόσβαση στο internet, είναι  εύκολο να μοιραστείς αυτή την πρόσβαση και με άλλες συσκευές κάνοντας το smartphone σου WiFi Hotspot!  Είτε έχεις smartphone με Android είτε iOS, οι ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία “WiFi hotspot” είναι απλές.

Android

Στις τελευταίες εκδόσεις του Android, η αντίστοιχη επιλογή υπάρχει στις συντομεύσεις, ως
Σημείο Πρόσβασης Wi-Fi“. Αν δεν το δεις εκεί, ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις και πηγαίνοντας στην επιλογή “Πρόσδεση και Φορητό Σημείο Πρόσβασης“(Tethering and WiFi hotspot), μπορείς  να ενεργοποιήσεις το WiFi hotspot του κινητού σου.
Πιο κάτω θα δεις και άλλες ρυθμίσεις, όπως το όνομα του δικτύου και τον κωδικό, τα οποία μπορείς να αλλάξεις. Μόλις ενεργοποιήσεις τη λειτουργία, το νέο δίκτυο θα εμφανιστεί στα διαθέσιμα δίκτυα των υπολοίπων συσκευών, οπότε μπορείς να συνδεθείς.

iOS

Πηγαίνεις στα Settings και επιλέγεις “Mobile Data“. Επιλέγεις το “Personal Hotspot” και πατάς το slider για να το ενεργοποιήσεις. Θα σου ζητηθεί να ανοίξεις το Bluetooth και το WiFi (αν είναι απενεργοποιημένα), και θα πρέπει να το κάνεις, αλλιώς η σύνδεση θα περιοριστεί σε USB. Μπορείς, πατώντας στο “Password” να θέσεις τον δικό σου κωδικό, ενώ θα πρέπει να προσέξεις και το όνομα του νέου δικτύου WiFi, ώστε να συνδέσεις τις άλλες σου συσκευές.

Άλλες λεπτομέρειες

  • Να είσαι σίγουρος πως έχεις αρκετά διαθέσιμα δεδομένα στην κάρτα ή τον λογαριασμό σου, διότι η σύνδεση με άλλες συσκευές θα καταναλώσει πολλά από αυτά τα megabytes.
  • Αν έχεις συνδέσει laptop με Windows 10, θα πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμίσεις το δίκτυο WiFi ως “metered connection” ώστε τα Windows να μην αρχίσουν να κατεβάζουν updates!
  • Το WiFi hotspot καταναλώνει πολύ ενέργεια, οπότε θα πρέπει το κινητό σου να είναι φορτισμένο, να έχεις διαθέσιμο κάποιο powerbank ή, ακόμη καλύτερα, να το συνδέσεις στο φορτιστή.
  • Όταν δεν το χρειάζεσαι άλλο, θυμήσου να το απενεργοποιήσεις, μιας και θα τελειώσει τη μπαταρία σου πολύ γρήγορα.
  • Αν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, βάλε κάποιο “δυνατόpassword, αν σε ανησυχεί η πιθανότητα hacking.
Πηγή:public.gr