Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

H Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συγκεντρώσει, σε ένα σημείο εισόδου, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που βελτιώνει τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών. 

Το περιεχόμενο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών το παραχώρησαν δωρεάν και προς χρήση από τους πολίτες, επιλεγμένοι οργανισμοί με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κύρος: ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, γνωστές διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οργανισμοί ψηφιακής εκπαίδευσης και επιλέχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με Έλληνες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση .
Ο κάθε ένας μπορεί να ενταχθεί στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής. Ο χρήστης επιλέγει την κατηγορία, τη θεματική ενότητα και το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του (Βασικό, Προχωρημένο). Η παρακολούθηση είναι διαδικτυακή και γίνεται με τον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα!
Ο κάθε ένας μπορεί να βρει λιγότερες ή περισσότερες ώρες ενδιαφέρουσας εκπαίδευσης!
Επισκεφτείτε την εδώ