Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Τυλιχτές οθόνες από την LGΠαρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 11:32Την κυκλοφορία δύο εξαιρετικά λεπτών TV panels, το ένα εκ των οποίων είναι τόσο εύκαμπτο ώστε να είναι δυνατό το τύλιγμά του σε έναν κύλινδρο-ρολό διαμέτρου τριών εκατοστών, ανακοίνωσε η LG.


H εταιρεία δηλώνει σίγουρη ότι θα είναι σε θέση να παράγει μία Ultra HD τηλεόραση των 60 ιντσών που τυλίγεται μέχρι το 2017. Το νέο εύκαμπτο panel έχει ανάλυση 1.200 x 810, η οποία μένει αναλλοίωτη ακόμα και μετά το τύλιγμα. Κατά την LG η εντυπωσιακή αυτή ευκαμψία επετεύχθη χάρη στη χρήση ειδικού υλικού («high molecular substance-based polyimide film») αντί για πλαστικό στο πίσω μέρος.


Η δεύτερη οθόνη είναι διάφανη και θεωρείται ότι ξεπερνά παλαιότερα μοντέλα, με την εταιρεία να κάνει λόγο για σημαντική μείωση των θολών εικόνων και 30% αύξηση της διαπερατότητας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία υποστηρίζει πως οι νέες της οθόνες αποδεικνύουν ότι βρίσκεται καθʼοδόν για πολύ μεγαλύτερες, Ultra HD-capable εύκαμπτες οθόνες στο κοντινό μέλλον.