Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

STEMpowering Youth

Το STEMpowering Youth, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM με το οποίο  η SciCo έχει ωφελήσει συνολικά 22.200 μαθητές και καθηγητές από το 2017, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone, εξελίχθηκε φέτος σε Generation Next, την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα ανάπτυξης δεξιοτήτων με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
Παράλληλα καθηγητές και μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό STEM του Generation Next, με κορυφαίο δώρο ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Silicon Valley!

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε:

  • συνοπτική περιγραφή του προγράμματος
  • οδηγό για το περιεχόμενο της πλατφόρμας
  • πληροφορίες συμμετοχής στο διαγωνισμό
  • σημαντικές ημερομηνίες
Πατήστε εδώ.

Τέλος, μπορείτε να εμπνευστείτε, ανακαλύπτοντας τις
κατασκευές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος από τους μαθητές που έχουν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, από το 2017 έως και σήμερα.
 Επισκεφτείτε την πλατφόρμα, να γνωρίσετε το πρόγραμμα Generation Next και να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό.


Μαθητές και καθηγητές μπορούν να επισκεφθούν το www.generationnext.vodafone.gr και να ανακαλύψουν τις  δυνατότητες που προσφέρει, μέσα από διαφορετικές ενότητες πλοήγησης: 

       Στην ενότητα Discover μαθητές και καθηγητές μπορούν να πάρουν έμπνευση από παλαιότερα projects και κατασκευές που υλοποίησαν μαθητές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

       Στην ενότητα Learn οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν και να αξιοποιήσουν εκπαιδευτικό υλικό για να εισάγουν τους μαθητές τους στη μεθοδολογία της STEM εκπαίδευσης σε θεματικές όπως Αστρονομία, App Development, Internet of Things, Citizen Science, Arduino, Έξυπνη Πόλη και Ηλεκτρισμός.

       Στην ενότητα Create οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν DΙΥ (Do it Yourself) δραστηριότητες, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές.

       Στην ενότητα Διαγωνισμός οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν για το διαγωνιστικό μέρος της πλατφόρμας και να καταθέσουν τα project των μαθητών τους, παίρνοντας μέρος στον πιο συναρπαστικό εκπαιδευτικό διαγωνισμό, με μεγάλο έπαθλο ένα ταξίδι στη Silicon Valley. Επισκεφθείτε το www.generationnext.vodafone.gr και μάθετε  πώς μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό.

 

Σημαντικές ημερομηνίες

      26 Σεπτεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου:
Υποβολή ομάδας 2-4 ατόμων από τον υπεύθυνο καθηγητή  

      20 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου:
Κατάθεση των projects από τον υπεύθυνο καθηγητή

      Φεβρουάριος 2020 Ανακοίνωση των νικητών!