Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Windows 11: Διαθέσιμα ως δωρεάν αναβάθμιση Windows 10

 


Τα Windows 11, η καινούργια έκδοση του λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft,  διατίθεται από ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10. 

Τα νέα Windows είναι απλούστερα για τον χρήστη και η αναβάθμιση τους δεν θα τον δυσκολέψει.  

Μια από τις αλλαγές, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης και όχι κάτω αριστερά. 

Επίσης, η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (αντικαθιστώντας το Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store  επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας έως τον Οκτώβριο του 2025

Η συσκευή σας πρέπει να εκτελεί Windows 10, έκδοσης 2004 ή μεταγενέστερης, για αναβάθμιση. Δωρεάν ενημερώσεις διατίθενται μέσω του Windows Update στις Ρυθμίσεις>Ενημέρωση και ασφάλεια.

Oι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για την εγκατάσταση των Windows 11 σε έναν υπολογιστή είναι:

 


Επεξεργαστής 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος με 2 ή περισσότερους πυρήνες σε συμβατό επεξεργαστή 64-bit ή νέο σύστημα μικροκυκλώματος (SoC).
Μνήμη RAM 4 gigabyte (GB).
Χώρος αποθήκευσης 64 GB ή συσκευή αποθήκευσης μεγαλύτερης χωρητικότητας Σημείωση: Ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα με τίτλο "Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις χώρου αποθήκευσης για να διατηρείτε τα Windows 11 ενημερωμένα" για περισσότερες λεπτομέρειες.
Υλικολογισμικό του συστήματος UEFI, με δυνατότητα Ασφαλούς εκκίνησης. Ελέγξτε εδώ για πληροφορίες σχετικά με το πώς ο υπολογιστής σας ίσως έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση.
TPM Μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας (TPM) έκδοση 2.0. Ελέγξτε εδώ για οδηγίες σχετικά με το πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να πληροί αυτή την απαίτηση.
Κάρτα γραφικών Συμβατότητα με DirectX 12 ή μεταγενέστερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0.
Οθόνη Οθόνη υψηλής ευκρίνειας (720p) με διαγώνιο μεγαλύτερη από 9”, 8 bit ανά χρωματικό κανάλι.
Σύνδεση στο Internet και λογαριασμός MicrosoftΗ έκδοση Home των Windows 11 απαιτεί δυνατότητα σύνδεσης στο Internet και λογαριασμό Microsoft.
Η εναλλαγή από την έκδοση Home των Windows 11 σε S mode απαιτεί επίσης δυνατότητα σύνδεσης στο Internet. Μάθετε περισσότερα για την S mode εδώ.
Για όλες τις εκδόσεις των Windows 11, απαιτείται πρόσβαση στο Internet για την εκτέλεση ενημερώσεων και για τη λήψη και αξιοποίηση ορισμένων δυνατοτήτων. Για ορισμένες δυνατότητες απαιτείται λογαριασμός Microsoft.
  

 

Ελέγξτε τη συμβατότητα

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ελέγχου εύρυθμης λειτουργίας του υπολογιστή για να διαπιστώσετε εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελέσει τα Windows 11.

ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Δείτε εδώ πως μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε οποιοδήποτε υπολογιστή δεν υποστηρίζεται.

Πηγή:https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-11-specifications#table1