Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

CES 2017

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μετά τις γιορτές, η πρώτη μεγάλη έκθεση της χρονιάς, Consumer Electronics Show (CES 2017), ανοίγει τις πύλες της στο las Vegas.

Αυτή την χρονιά η έκθεση θα είναι λίγο διαφορετική όσον αφορά το περιεχόμενό της, αφού στην σκηνή θα ανέβουν αρκετές γνωστές αλλά και startup αυτοκινητοβιομηχανίες για να μας δείξουν το μέλλον της αυτοκίνησης.

Τα αυτόνομα οχήματα και τα connected cars θα τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, έπαψε να είναι ένα μακρινό όνειρο. Η Uber έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με αυτόνομα οχήματα σε μερικές πόλεις, με το 2017 να είναι η χρονιά στην οποία θα γίνει φυσιολογικό να μας πηγαίνουν στις δουλειές μας αυτόνομα οχήματα.

Επιπλέον, όπως τα σπίτια μας, τα οχήματά μας θα είναι συνδεδεμένα στο internet. Όλο και περισσότερα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με συνδέσεις δεδομένων, για να στέλνουν στο cloud πληροφορίες που θα αφορούν όλα τα σχετικά με το αυτοκίνητο θέματα, όπως την συντήρηση, τον αέρα στα ελαστικά και ειδοποιήσεις για επερχόμενα service. Τα αυτόνομα οχήματα θα είναι και αυτά συνδεδεμένα, αφού θα διαμοιράζονται δεδομένα που θα αφορούν τις συνθήκες στον δρόμο, τις αλλαγές στην κίνηση και το αν είναι διαθέσιμος κάποιος δρόμος.

Στην CES 2017, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλο το hardware και το software που θα κάνουν όλα αυτά δυνατά. Επιπλέον θα δούμε εταιρείες να παρουσιάζουν concept αλλά και μελλοντικά αυτοκίνητα παραγωγής. Σίγουρα θα είναι μια συναρπαστική έκθεση για όλους όσους αγαπάνε την τεχνολογία και τα αυτοκίνητα.

Στους υπόλοιπους τομείς μερικά από τα νέα προιόντα που θα ανακοινωθούν είναι:
LG : Ένα... αιωρούμενο ηχείο θα παρουσιάσει  η LG
         Η ρομποτική τεχνολογία της LG 
Αναμένεται να παρουσιαστούν:
  • Το “Hub Robot” της LG που έχει σχεδιαστεί για χρήση στο σπίτι, και θα λειτουργεί ως ‘έξυπνη πύλη’ (Smart gateway) καθώς και ως ‘προσωπικός βοηθός’ για τους καταναλωτές.
  • Ένα άλλο ρομπότ που θα είναι κατάλληλο για τη φροντίδα της αυλής και του κήπου.
  • Η σειρά ρομποτικής της LG θα περιλαμβάνει επίσης μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για εμπορική χρήση σε δημόσιους χώρους, όπως αεροδρόμια και ξενοδοχεία συμβάλλοντας στη βελτίωση της εμπειρίας του ταξιδιώτη.
Με κυρτή οθόνη και βάρος σχεδόν όσο ένα…desktop PC, έχουμε το «θηρίο» του CES 2017.
Energysquare: Τεχνολογία που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση σχεδόν οποιασδήποτε συσκευής.  Αποτελείται ουσιαστικά από ένα σύνολο πέντε πολύ λεπτών stickers που λειτουργούν σε συνδυασμό με ένα charging pad.

Πηγές:
The verge
CES 2017: Τι περιμένουμε από την βιομηχανία αυτοκινήτων
Mercedes: Πήρε έγκριση για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στην Γερμανία
Tο Chrysler Portal αναγνωρίζει τα πρόσωπα των επιβατών του
H ΒΜW θα χρησιμοποιεί ολογράμματα στα αυτοκίνητά της